Kookboek van de Lage Landen

Nederland geen interessante culinaire geschiedenis? Zeker wel! Al in de middeleeuwen werd er voortreffelijk gekookt in de Lage Landen, rijkelijk gekruid met specerijen uit de Oost. De 18e-eeuwse keukenmeiden wisten zowel hoe ze een smakelijke dagelijkse maaltijd als een luxe diner op tafel moeste... Meer

€15,95
Verkoopprijs
Log in voor het zien van uw inkoopprijs. Heb je geen inloggegevens? Je kunt je kostenloos registreren.

Boekdetails

Samenvatting

Nederland geen interessante culinaire geschiedenis? Zeker wel! Al in de middeleeuwen werd er voortreffelijk gekookt in de Lage Landen, rijkelijk gekruid met specerijen uit de Oost. De 18e-eeuwse keukenmeiden wisten zowel hoe ze een smakelijke dagelijkse maaltijd als een luxe diner op tafel moesten zetten. En eind 19e eeuw spanden leraressen van de nieuw opgerichte kookscholen zich in om ook de armere stads- en plattelands-bewoners aan een smakelijke en vooral gezonde maaltijd te helpen. Kookboek van de Lage Landen geeft aan de hand van originele en maakbare recepten een inkijkje in de rijke en boeiende eethistorie van Nederland.

Titel
Kookboek van de Lage Landen

Ondertitel
Recepten uit vijfhonderd jaar culinaire geschiedenis

Auteur
Karen Groeneveld

Uitgever
NBC - Het Zwarte Schaap
ISBN
9789492821225

Aantal pagina’s
96

Bindwijze
Hardcover

Taal
Dutch
Afmeting
20,8 x 13,3 x 1,7 cm

Gewicht
297gr

Tags
Nederland
België
Geschiedenis
Kookboek

Kleuren
Oranje